Mladi, vrijedni, poduzetni

S ciljem poticanja nastanka inovativnih start-up poduzeća te povećanja (samo) zapošljavanja mladih, udruga ACT iz Čakovca raspisuje natječaj za najbolje poduzetničke ideje i poslovni plan.

Sudionici natječaja mogu potvrditi mogućnost realizacije svoje poduzetničke ideje, pohađati besplatne tromjesečne radionice u sklopu projekta, surađivati sa studentima/icama Međimurskog veleučilišta kao mentorima/icama pri razvoju poduzetničke ideje te konzultantima iz CEDRE Čakovec, dobiti savjetovanje za pisanje poslovnog plana, steći dodatna znanja s područja poduzetništva i dobiti plaćenu tromjesečnu inkubaciju u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Natječaj je namijenjen svim mladim osobama od 18 do 30 godina. Nema ograničenja na sektorsko područje, prihvatljive su ideje koje imaju pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu i/ili potiču poduzetništvo mladih.

Potencijalni sudionici/ice mogu do 31. ožujka predati prijave svojih poduzetničkih ideja na temelju kojih se odabire 10 poduzetničkih ideja sudionika koji će nastaviti edukaciju u sklopu projekta. Sudionici/ice koji će sudjelovati u daljnjim edukacijama bit će odabrani do 11. travnja. Svi mladi koji imaju poduzetničku ideju, no ne znaju na koji način napisati prijavu za ovaj natječaj, imaju mogućnost sudjelovati na radionici pisanja poslovnog plana koja će se održati 20. ožujka od 10 do 16 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT.

Ovom radionicom prijavitelji/ice će dobiti znanje i upute kako bi prepoznali da li njihova ideja ima poduzetnički potencijal i da li je se može prilagoditi da postane stvarna. Edukacija 10 finalista provoditi će se jednom tjedno, po par sati, u dvorani udruge Autonomni centar – ACT, na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu. Edukacije će trajati kroz travanj, svibanj i lipanj 2014.

Za sudjelovanje u ovom natječaju potrebno je popuniti Obrazac za prijavu na natječaj koji se može preuzeti na stranici i dostaviti ga do 31. ožujka na adresu elektroničke pošte.

Puni tekst natječaja pronađite ovdje.

Izvor: Kulturpunkt.hr