Ministar financija odustao od faksa jer mu nije išla matematika

Ministar financija Ivan Šuker, koji nam državne financije vodi već sedam godina, svoju je diplomu primio tek u 40. godini, i to nakon 21 godine studiranja! Naravno, taj podatak Šuker nije naveo u svojoj službenoj biografiji.

Zašto je ministar Šuker zatajio pravi podatak o godini u kojoj je dobio diplomu najvišeg stupnja svog obrazovanja? Moguće je da nije želio da javnost zna kako je studij završio s 40 godina, te da mu je tako dugo trebalo da diplomira. Ministar je nakon završene Strojarske tehničke škole u Zagrebu 1976. godine upisao tadašnji stručni studij (VI/I) na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, na kojem je diplomirao 8. lipnja 1983. godine. To znači, piše Jutarnji, da mu je sedam godina trebalo da završi dvogodišnji studij, ili, u najboljem slučaju, šest ako je tijekom studija odslužio i vojni rok.

Inače, malo je poznato da je Šuker nakon Srednje strojarske škole, gdje je maturirao s trojkom, neko vrijeme studirao i strojarstvo. No, od toga je studija brzo odustao, a njegovi kolege kažu da je razlog bio u tome što mu nije dobro išla matematika, piše Jutarnji.

šukre

 

 

 

 

 

 

 

Ministar se još nije oglasio o tome zašto je 'uljepšao' svoju biografiju.

danas.net.hr