Milenijsko čitanje bajki ovog vikenda počinje u Lekeniku, a završava na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Ove subote, 24. studenog 2012. godine, SOS Dječje selo Lekenik i Turistička zajednica Lekenik organiziraju četvrtu po redu kulturnu manifestaciju pod nazivom „Milenijsko čitanje bajki“.

SOS Dječje seloOvaj jedinstveni kulturno – zabavni događaj započet će u točno 12 sati poslijepodne na sceni Društvenog centra Hermanna Gmeinera u Lekeniku, a svoje će veliko finale doživjeti dan poslije, u nedjelju, između 11.15 i 12.00 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Milenijsko čitanje bajki događaj je koji svim prijateljima i podupirateljima SOS Dječjeg sela Hrvatska, sponzorima, donatorima, suradnicima i poslovnim partnerima te svim zainteresiranima pruža mogućnost da kroz 24 sata neprekidno čitaju najljepše domaće i svjetske bajke. Čitanje bajki započet će u subotu točno u podne i potrajat će do 12.00 sati idućega dana.

Posebnost ovogodišnje bajkovite književne manifestacije je čitanje bajki na Trgu bana Jelačića, koje će se odvijati u nedjelju između 11.15 i 12.00 sati. Na glavnom zagrebačkom trgu svoje umijeće u čitanju bajki pokazat će i brojna glumačka, estradna i sportska lica, poput glumca Gorana Grgića, redatelja Silvija Petranovića, glavnog glumca filma Šegrt Hlapić Mile Biljanović, Dinamova „wunderkida“ Alena Halilovića, glumca Slavena Knezovića, glumice Mirele Videk, producenta Nikše Bratoša, glazbenika Mile Kekina, glumice Jelene Perčin, Vedrana Mlikote i mnogih drugih. Bajka koju će na Trgu zajedno pročitati djelo je književnika Rusmira Agačevića, a nastala je posebno za ovu prigodu i bit će poslana u svijet zajedno s porukom SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Još jedna od zanimljivosti vezanih uz Milenijsko čitanje bajki je ta što će se bajke osim na hrvatskom jeziku uživo čitati i na drugim jezicima, poput ruskog, starohrvatskog, perzijskog i turskog. Također, emitirati će se pristigle snimke čitanja bajki na francuskom, grčkom, kineskom, korejskom, albanskom i makedonskom jeziku, a bit će emitirana i snimka čitača iz Ogulina, hrvatskog grada bajki.

Milenijsko čitanje bajki uživo se može pratiti na Facebook stranici SOS Dječjeg sela Hrvatska, a veliko završno čitanje na Trgu Josipa bana Jelačića moći će se pogledati putem live streama i na portalu 24sata.hr