MasterCard Brod knjižara - Brod kulture: Izbor za najbolju kratku priču

Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture objavljuje početak 5. natječaja za najbolju kratku priču. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da do 15. svibnja pošalju svoje, do sad neobjavljene, kratke priče.

Brod knjižara - Brod kulture izbor za najbolju kratku pričuGlavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba 'MasterCard Brodom knjižarom – brodom kulture'.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija, dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znastvenica, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i organizator manifestacije te Stjepo Martinović, književnik i pobjednik natječaja za kratku priču 2013. godine.

Priča može imati od 4 kartice (7 200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18 000 znakova). Na početku teksta treba stajati:
- ime i prezime autora
- poštanska adresa
- broj telefona/mobitela
- e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i prve riječi naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom: prezime-ime-naslov (primjer: marković-ivan-priča).
Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu, u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica.
Priča ne smije biti prethodno objavljena.
Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Priča se objavljuje u posebnoj knjizi '20 + 1 najbolja priča za ljeto 2014.' u kojoj će se uz pobjedničku naći još i dvadeset najboljih priča. Autor/ica najbolje priče bit će nagrađen/a i prvom nagradom koju čini tjedan dana plovidbe Brodom kulture, čime će ujedno dobiti priliku i za dodatnu medijsku promociju. Autori ostalih dvadeset izabranih/objavljenih priča dobivaju besplatno dva primjerka knjige.

Knjiga će biti objavljena prije ovogodišnjeg krstarenja MasterCard Broda kulture te će biti ponuđena na prodaju u jadranskim lukama u kojima Brod pristaje. Prodajna cijena knjige bit će vrlo popularna kako bi se omogućio što izravniji put do čitatelja, kao i promocija autora priča.

Izvor: Culturenet.hr