Loomen - CARNetov novi sustav za online učenje

Svi vi koji imate otvorene tečajeve na postojećem sustavu Moodle 1.9 moći ćete ih i dalje koristiti tijekom cijele školske godine 2012./2013. bez ikakvih intervencija.

Loomen

Postojeći sustav Moodle bit će dostupan do 31. srpnja iduće godine. Loomen je prilično drukčiji, pa požurite upoznati se s njime.

Uz postojeći sustav za online učenje Moodle 1.9, od početka studenog dostupan je i novi sustav Loomen.

Sustav Moodle 1.9 bit će dostupan do 31. srpnja 2013. godine, kada se u potpunosti prelazi na korištenje Loomena.

Loomen!Krajem srpnja iduće godine, CARNetov tim za Moodle/Loomen poduzet će sve radnje potrebne za prebacivanje na novi sustav.

Kako se novi sustav uvelike razlikuje ne samo dodatnim funkcionalnostima nego i sučeljem, iz CARNeta vam preporučuju da se tijekom školske godine pobliže upoznate sa sustavom. To možete učiniti otvaranjem vlastitog tečaja ili edukacijom pomoću tečaja 'Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2'.

Otvaranjem vlastitog tečaja korisnici mogu izrađivati nastavne materijale te na taj način istraživati nove mogućnosti. Za otvaranje tečaja potrebno je ispuniti zahtjev za otvaranje novog tečaja, koji također možete naći na Loomenu.

Online tečaj 'Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2' možete pohađati uz podršku online mentora ili kao online tečaj za samostalno učenje. Za online tečaj uz podršku mentora potrebno se prijaviti na adresi www.carnet.hr/moodle_loomen/prijava. Prvi slobodni termini su u ožujku.

Za online tečaj za samostalno učenje nije potrebna prijava, nego mu se pristupa ovdje.

Kako bi vam potpuni prelazak bio što jednostavniji, iz CARNeta vas pozivaju da odmah krenete s upoznavanjem novog sustava. Zatrebate li pomoć, zatražite ju od CARNetovog tima Loomen putem e-maila loomen@CARNet.hr

Sve dodatne informacije o novom sustavu pronađite na adresi www.carnet.hr/moodle_loomen/