Lean Startup Machine u Zagrebu: Naučite sve o pokretanju uspješnog i održivog posla

Nakon što je, zahvaljujući dovoljnoj zainteresiranosti polaznika, “otključana” Lean Startup Machine radionica u Zagrebu, sada je konačno poznato i više detalja – od 9. do 11. svibnja održat će se trodnevna radionica o tome kako pokrenuti uspješan i održiv posao.

Lean startup machine Zagreb

Radionica se temelji na principima Lean Startupa, i na tvrdnji kako većina novih startupa ne uspije jer izrađuju nešto što nitko ne želi. Lean Startup Machine upravo uči sudionike sistematizirani proces određivanja koji proizvodi i usluge će uspjeti na tržištu, a koji ne. Kako navode organizatori, više od 25000 poduzetnika promijenilo je svoj pogled na poduzetništvo kroz iskustvo LSM radionice. Od siječnja ove godine svoje partnerstvo s Lean Startup Machineom potvrdio je i Microsoft Ventures, čiji Murat Berme kaže:

“Lean Startup Machine radi odličan posao kako bi doveli praktični trening o razvoju korisnika (Customer Development) svugdje u svijetu; Microsoft Ventures radi s njima upravo iz razloga jer mi možemo biti sigurni da sudionici koji završe njihovu radionicu su u potpunosti sposobni napraviti sljedeći korak u ispunjavanju svojih poduzetničkih ambicija.”

Startup Weekend vs Lean Startup Machine

Možda će vas koncept ove radionice podsjetiti na Startup Weekend, a i organizatori navode kako su ta dva događaja kompatibilna, ali i ističu osnovne razlike:

  • SW je o izradi proizvoda, LSM je o validiranju poslovnog modela.
  • SW se događa unutar zgrade, LSM se događa izvan zgrade (koristi se koncept “Get out of the building”).
  • SW je o razvoju proizvoda, LSM je o razvoju korisnika.

Idealno bi bilo kad bi se Lean Startup Machine odvijao prije Startup Weekenda. Na taj bi način timovi mogli validirati svoje startup ideje tijekom jednog vikenda, a zatim drugi vikend izraditi svoj MVP (Minimum Viable Product).

Pročitajte više na: Netokracija.com