Izoštri svoj pogled na budućnost: Forum struke 2014

U organizaciji Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, predstavničkog tijela gotovo 25 posto studentske populacije u Republici Hrvatskoj, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je velika panel rasprava pod nazivom: „stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva“!

„Vijeće u potpunosti preuzima odgovornost za sve projekte koji će voditi povezivanju tržišta rada, gospodarstva i studenata. Želimo potaknuti mlade da upisuju stručne studije, stručno obrazovanje je pokretač gospodarstva!” – izjavio je Toni Ganjto, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH.

“Kada su kolegu i mene ovih dana u jednom intervjuu pitali imamo li namjeru otići iz Hrvatske odgovorili smo – ne. Ostajemo ovdje, probat ćemo zajedno aktivno raditi za našu zemlju, ovdje smo se školovali, ovdje vidimo svoju budućnost.” – poručio je Toni Ganjto, što je oduševilo ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji je bio jedan od gostiju sjednice.

„Apsolutno ste me impresionirali“ – rekao je oduševljeno, nakon uvoda u događaj, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

„Najjači kriterij svakom fakultetu, veleučilištu, visokoj školi treba biti koliki je broj njihovih završenih studenata našao posao“ – naglasio je ministar Vrdoljak.

„Svi možemo više napraviti: ministarstvo obrazovanja, gospodarstva, uključujući cijeli politički sustav. Ili ćemo svi uspjeti, ili izgubiti. Svi ćemo biti gubitnici ako ova zemlja u idućih 20 godina ne doživi rast, neće biti pobjednika“, direktno je poručio ministar.

Jedan od glavnih prijedloga Vijeća, koji bi trebao pridonijeti povezivanju studenata visokih škola i veleučilišta izravno s gospodarstvom, poduzećima i institucijama i udrugama te im olakšati dobivanje posla i stručne prakse bit će Forum struke 2014., koji Vijeće organizira od 11. do 13.travnja u košarkaškom centru Dražen Petrović - Ciboni. Događaj se sastoji od smotre veleučilišta i visokih škola te sajma poslova, karijera i praksi, a u toku tri dana trajanja Foruma, organizirat će se edukacije i treninzi.

Osim Foruma struke, Vijeće se strateški povezalo sa HZZ-om, HGK-om, HUP-om i HR centrom, kako bi poslodavci i studenti imali što direktniji kontakt i kako bi čitava zajednica profitirala iz ove hvalevrijedne inicijative.

Raspored događanja i popis izlagača 'Foruma struke 2014' pogledajte/skinite ovdje.

Forum struke 2014