Izniman interes za medicinske škole

U Zagrebu su čak dvije ekonomske škole zjapile poluprazne, a iznimno je zanimanje vladalo za medicinske i farmaceutske programe.

skola

Unatoč navali na neke gimnazije, posebno one najatraktivnije, od kojih neke primaju samo učenike sa 60 i više bodova, u drugima diljem Hrvatske još ima mjesta.

U nekoliko zagrebačkih gimnazija danas je slobodno bilo ukupno više desetaka mjesta, no kako je rok za prijave istjecao, tako se taj broj smanjivao jer su dolazili prekobrojni iz najelitnijih škola.

Izniman interes u cijeloj Hrvatskoj bio je za medicinske i farmaceutske programe te pojedine ekonomske škole. No, u Zagrebu su čak dvije ekonomske - Druga i Treća - zjapile poluprazne.

Prema našim informacijama, dosta dobro su se popunile četverogodišnje tehničke škole te pojedini programi u turističko-ugostiteljskim školama, posebno za one za koje lokalna zajednica ili tvrtke daju stipendije. Mali interes već godinama, pa tako i ove, postoji za tekstilne škole, strojarske i obrtničko-industrijsko-građevinska zanimanja.

Za njih se pojavi tek pokoja prijava, a za krovopokrivače, armirače, podopolagače, limare i industrijske mehaničare u Zagrebu nije se prijavio nijedan učenik. Prema prvim informacijama, većina učenika u ovom prvom upisnom krugu osigurat će si mjesto u željenoj školi.

Oni kojima to nije uspjelo drugu priliku imat će sljedećeg tjedna. Škole će objaviti slobodna mjesta u petak, u ponedjeljak su prijave, utorak rezultati, a u srijedu upis.

vecernji.hr