Izlaganje najboljih izuma studenata elektrotehnike u finalu Elektroboja 2014.

U četvrtak, 12.6. u dvorani B3 na FER-u, u 16h, održati će se finale natjecanja u izradi elektroničkih rješenja - Elektroboja.

Elektrobj 2014.

Finalisti natjecanja prezentirati će svoja rješenja te će potom stručni žiri donijeti odluku i proglasiti ovogodišnje pobjednike. Finalisti su za izradu rješenja na raspolaganju imali čak 6 mjeseci te budžet od 1000 kn.

Na izlaganju se mogu vidjeti najbolji ovogodišnji izumi:

  • Safe Sound - Sustav koji omogućava sudionicima u prometu nesmetano slušanje glazbe uz povećanu sigurnost
  • Arctos Telemetry System ­ Sustav telemetrije za prikupljanje i prikazivanje podataka trkačeg bolida
  • SafeCycle Assist - Rješenje namijenjeno biciklistima s ciljem povećanja sigurnosti pri sudjelovanju u prometu.
  • PA00K - Šesteronožni hodač (engl. hexapod) robot, prvotno razvijen iz zabave, sada ima priliku približiti robotiku mladima i onima koji za to prije nisu imali priliku.
  • Telefonski imenik za slijepe osobe - Uređaj koji će se spojiti između telefona i telefonske linije te služiti kao zvučni telefonski rječnik.

Tri najbolja tima bit će nagrađena novčanim nagradama u iznosu od 6000 kn za prvo, 4000 kn za drugo i 2000 kn za treće mjesto. Uz prezentacije i proglašenje pobjednika, u sklopu finalne faze natjecanja održati će se nagradni kviz za publiku.

Elektroboj je edukativno studentsko natjecanje eSTUDENTa u kojem se studenti natječu u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Cilj natjecanja je poticanje praktičnih vještina proaktivnih studenata te razvoj i napredak inovativnosti u području elektrotehnike te povezivanje najboljih studenata i tvrtki iz tog područja.