Iskustvo zlata vrijedi: projekt za studente s invaliditetom, jer prilike ne poznaju razlike!

  Poslovni dnevnik organizira društveno odgovorni projekt „Iskustvo zlata vrijedi 2014.“.  

 

Iskustvo zlata vrijedi 2014

Poslovni dnevnik organizira društveno odgovorni projekt „Iskustvo zlata vrijedi 2014.“ te u suradnji s partnerima-poslodavcima omogućuje redovnim studentima s invaliditetom, koji se prijave na natječaj, radnu praksu s eventualnom kasnijom mogućnošću zapošljavanja.

Iskustvo zlata vrijedi 2014. Poslovni dnevnik organizirao je uz podršku Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Stručni partner i pokrovitelj je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Partner projekta je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt podržavaju i sljedeće tvrtke: Adecco, AD Plastik, Atlantic grupa, Bauerfeind, Croatia zdravstveno osiguranje, Dukat, Hrvatska lutrija, Hrvatski zavod za zapošljavanje, McDonald's, METRO Cash & Carry Hrvatska, Otto Bock Adria, PBZ CO, Premisa, Rail Cargo Logistics, Styria i Tisak.

Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni studenti s invaliditetom, bez obzira koji fakultet pohađaju. Prijave na natječaj traju od 14. travnja do 15. lipnja 2014. godine. Formular za prijavu možete ispuniti ovdje.

Styria ima dugo iskustvo aktivne suradnje sa studentskom populacijom. S obzirom na iskustvo i nova znanja koje donose sa svojih fakulteta studenti imaju nov i svježi pogled na aktualna zbivanja i izazove s kojima se organizacije susreću te sukladno tome mogu ponuditi inovativna rješenja. Upravo to je važan razlog zašto Styria grupa u Hrvatskoj već godinama kroz razne projekte i aktivnosti studentima nudi priliku za stjecanjem praktičnih poslovnih znanja i vještina te početak poslovne karijere. Svojim uključivanjem u studentske projekte i/ili projekte namijenjene studentima Styria grupa u Hrvatskoj trudi se ponuditi studentima različitih fakulteta kvalitetne prilike za stjecanje konkretnih poslovnih znanja i vještina. Uz to, Styria je prepoznala i važnost kreiranja vlastitih projekata koji će dodatno pridonijeti poboljšanju studentskog života i integraciji u poslovni svijet. Projektom kao Styria:SCOOL, koji će se ove godine održati po treći put, Styria podučava poslovnim praksama studente različitih usmjerenja, dok projekt Iskustvo zlata vrijedi omogućava studentima stjecanje prakse u poznatim hrvatskim poduzećima. Styrijin angažman u kreiranju dodane vrijednosti za studente prepoznali su i sami studenti dodijelivši Styriji 3 Zlatna indeksa u 2014. u kategorijama Prakse.

Nakon uspješno odrađenog projekta „Iskustvo zlata vrijedi 2013.“ gdje su svi redoviti studenti imali mogućnost prijave na natječaj ove godine prilika za stjecanjem radne prakse, dodatnog znanja i potencijalne prilike za zapošljavanje dobit će isključivo studenti s invaliditetom.

Kroz projekt „Iskustvo zlata vrijedi 2014.“ Poslovni dnevnik ima za cilj proširiti svijest u poslovnoj zajednici, ali i šire, te upozoriti na problem zapošljavanja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Važnost projekta prepoznalo je i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava koji podržava navedeni projekt.

U ovom trenutku u Styriji je zaposleno dvoje ljudi s invaliditetom, a pozitivan trend Styria želi nastaviti uključivanjem u ovogodišnje izdanje projekta Iskustvo zlata vrijedi i omogućavanjem studenata s invaliditetom da obavljaju praksu u Styrijinim odjelima.

Izvor: Poslovni.hr