I ove godine besplatno do knjiga

Hrvatsko društvo pisaca i ove godine organizira već tradicionalnu razmjenu knjiga, na kojoj se može uvijek naći zanimljivih, pa i vrlo rijetkih, naslova.

KnjigeRazmjena knjiga održat će se u subotu, 28. siječnja u prostorijama HDP-a u Basaričekovoj 24.

U vremenu recesije, a Hrvatska se u takvom nalazi, knjige postaju skupe koliko god bile jeftine. Kod nas se i ne može reći da su knjige baš jeftine, pa je zato razmjena knjiga odlična prilika za ljubitelje čitanja da dođu do zanimljivih, pa i rijetkih naslova, a sve zahvaljujući događaju u organizaciji Hrvatskog društva pisaca.

HDP već nekoliko godina krajem siječnja organizira razmjenu knjiga i časopisa u svojim prostorijama u gornjogradskoj Vili Arko. Na razmjeni knjiga se sakupi i razdijeli nekoliko tisuća primjeraka, a sve funkcionira po jednostavnom principu solidarnosti: u HDP je potrebno donijeti knjige koje želite pokloniti, a možete uzeti i ono što vam se sviđa iz kolekcija koje su donijeli drugi. Osim naslova na hrvatskom uvijek se mogu naći knjige i na stranim jezicima, ponajviše na engleskom i njemačkom. Također se uvijek nudi i šarolik izbor kulturnjačkih časopisa, među kojima se mogu naći itekako vrijedna izdanja.

Iz HDP-a poručuju da se ne treba 'samo bespomoćno žaliti na višak knjiga i časopisa na podu ili pod krevetom, na tavanu, i u podrumu! Možda i ove godine baš taj naš višak netko želi!' Knjige se mogu donijeti na sam dan razmjene - u subotu 28. siječnja od 10 do 19 sati – ali i u međuvremenu svakim radnim danom od 9 do 16 sati.

Gordan Duhaček, tportal.hr