Hrvatska informatička olimpijada 2013

Najznačajnije informatičko natjecanje za učenike srednjih škola organizirao je prije nekoliko dana Hrvatski savez informatičara na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Na natjecanju je sudjelovalo 28 najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja. Zlatnu medalju osvojio je Mislav Balunović iz Slavonskog Broda, srebrnu Marin Tomić iz Zagreba, a brončana medalja pripala je Ivanu Lazariću iz Pule. Natjecanje je trajalo pet sati tijekom kojih su natjecatelji rješavali četiri problemska zadatka na algoritamskoj osnovi, te ih kodirali u programskim jezicima Pascal, C i C++ na Linux platformi. Zadatke je osmislilo Znanstveno povjerenstvo na čelu s Bojanom Antolovićem, diplomiranim inženjerom računarstva i voditeljem razvoja i istraživanja u Omegi software.

Hrvatska informatička olimpijada 2013

Svim sudionicima informatičke olimpijade su dodijeljena priznanja, a najuspješnijima diplome, medalje i nagrade koje im je u ime sponzora Omege software dodijelio Bojan Antolović. Devetorica najuspješnijih natjecatelja stekla su pravo sudjelovanja u izbornim ispitima za ulazak u reprezentaciju koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2013. godini.

19. hrvatska informatička olimpijada organizirana je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Potporu natjecanju pružila je i Omega software koja je, osim u organizacijskom dijelu osmišljavanja zadataka, osigurala vrijedne nagrade osvajačima medalja.

Hrvatska informatička olimpijada 2013