Hrvati bi najradije mijenjali svoje obrazovanje

Kada se naše građane pita što bi danas promijenili u svom životu, gotovo trećina njih navodi svoje obrazovanje kao najvažniju kategoriju! To barem pokazuje istraživanje GfK, provedeno u ožujku na uzorku od tisuću ispitanika.

obrazovanje

Na pitanje što bi voljeli promijeniti u svom životu, kada bi mogli vrijeme vratiti unatrag, 31 posto ispitanih odgovorilo je - obrazovanje. Njih 30 posto kazalo je kako ne bi ništa mijenjali, dok bi oko 20 posto ispitanih voljelo promijeniti neke ranije donesene odluke te navike trošenja.

Nadalje, 19 posto ispitanih mijenjalo bi svoj posao, 11 posto mjesto i državu u kojoj žive, a dale se spominju i fizički izgled (7 posto), bračni partner (5 posto) ili prijatelji (3 posto).

Osobe koje ništa ne bi promijenile najviše su zastupljene među građanima Istre s Primorjem (40%) te one koje imaju visoku stručnu spremu (38%).

Također, svoje sadašnje obrazovanje više od prosjeka bi promijenile osobe u velikoj dobnoj skupini od 25 do 54 godina starosti (oko 40%), zatim sadašnja srednja stručna sprema (38%), te stanovnici velikih gradova i žene (po 35%).

Ranije donesene odluke najviše bi mijenjali građani velikih gradova (30%) te oni kojima je materijalni položaj nešto bolji od prosjeka (33%). Posao bi pak najviše voljeli promijeniti stanovnici velikih gradova, dobna skupina između 35 i 54 godine starosti te srednja stručna sprema (oko 25%), obavijestio je GfK.

danas.net.hr