Froom2014: Filmska radionica za djecu i mlade

Bacači sjenki i ove godine organiziraju edukativne radionice o filmu uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, HAVC-a te Grada Zagreba.

Froom2014: Filmska radionica za djecu i mlade

Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 16. lipnja do 11. srpnja, u zagrebačkom kinu Tuškanac i Centru za likovni odgoj, radnim danom od 9 do 15 sati.

Za naše najmlađe Frooom 2014. radionice su zabavan i edukativan početak ljeta u kojem mogu naučiti sve tajne nastajanja filmske umjetnosti. Za edukaciju i igru zaduženi su Petra Težak (glumica i dramska edukatorica), Mihael Giba i Marko Tadić (multimedijalni umjetnici), Miro Manojlović (montažer, glazbeni i multimedijalni umjetniko), Mirko Bogosavac i Igor Longo (psiholozi), Ana Grlić (dramaturginja i scenaristica), Mare Šuljak (multimedijalna umjetnica, dizajnerica i slikarica) i drugi.

Polaznicima je osiguran zdravi topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.

Cijena tjedne radionice za sudionike/ice koji se prijavljuju do 10. lipnja iznosi 650 kuna, a nakon tog termina 750 kuna.

Za one koji se osjećaju posebno kreativno, Frooom 2014. organizira i natječaj za najbolji kratak video. "Napravi kratak video (do 3 minute) kojim objašnjavaš zašto voliš film, stavi ga na našu Facebook stranicu ili ga pošalji na adresu elektroničke pošte putem stranice i sudjeluj na radionici ovog ljeta u Zagrebu - besplatno!".