Filmska škola Kinokluba Zagreb

U utorak 06.05. 2014. u 19:00 h, u kino dvorani Kino kluba “Zagreb“ na Trgu žrtava fašizma 14., održat će se uvodno predavanje "Filmske škole Kinokluba Zagreb".

Filmska škola Kinokluba Zagreb

Tijekom radionice stiču se mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postaje se članom Kinokluba Zagreb.

"Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže“ je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu cijeli proces, sve produkcijske i postprodukcijske faze izrade filma. Od ideje, scenarija, preko snimanja filma do montaže zvuka i slike u konačni proizvod koji se naziva film.

Radionioca se sastoji od tri osnovna djela:

- režija, scenarij

- kamera, rasvjeta

- montaža

Svaki dio ima svog posebnog specijaliziranog predavača, tako da prvi dio - scenarij i režiju, predaje naš diplomirani redatelj Mladen Burić koji je diplomirao je filmsku i tv režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Svojim radovima sudjelovaoje na velikom broju festivalai revija. Almir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, poznat i po režiji RTL-ove "Policijske patrole", dok montažu predaje Jan Klemsche koji je zaslužan za montažu dva prošla pobjednika Zagreb Film Festiva u konkurenciji najboljeg hrvatskog kratkometražnog filma “Komba” i “Terarij”.

Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi 83 godišnjeg Kino kluba "Zagreb".

Članstvo u KKZ-u podrazumjeva korištenje svih nemalih produkcijskih uvjeta, distribucije filmova kao i pohađanje naprednih radionica koje su za naše članove potpuno besplatne. Radionice pisanja scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog filma, eksperimentalnog, trash i jednominutnog filma, samo su neke od njih, a njih vode vrhunski predavači kao što su Goran Dević, Vladislav Knežević, Vladimir Gojun, Zvonimir Jurić, Jasna Žmak, Ljubo Zdjelarević, Mladen Burić itd.

Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju gdje će biti prisutni svi predavači.