Erste banka u prvih šest mjeseci studentima plasirala 3,7 milijuna kuna kredita za školovanje

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) u prvoj je polovici ove godine plasirala ukupno 103 kredita za školovanje u ukupnom iznosu od 3,7 milijuna kuna. Riječ je o Erste Club kreditima za školarinu, Erste Club kreditima za troškove tijekom školovanja te Erste Club potrošačkim kreditima.

ErsteErste banka, uz uobičajenu ponudu, studentima kontinuirano nudi i dodatne pogodnosti u vidu subvencioniranih studenskih kredita temeljem poslovnih suradnji s Gradom Bjelovarom, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Gradom Županjom, Primorsko-goranskom županijom, Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, RRIF - Visokom školom za financijski management te s CCUSA za troškove programa CC - Work Experience USA. Spomenute pogodnosti očituju se kroz smanjene kamatne stope, naknade ili interkalarne kamate.

„Da su studenti više nego dobro prihvatili ovaj način financiranja pokazuje podatak kako se od ukupnog broja plasiranih studentskih kredita u prvoj polovici godine, čak 50% odnosi na kredite realizirane upravo putem spomenutih suradnji. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo ostvarili odličnu suradnju i s nekim manjim gradovima. Tako smo, primjerice, od ukupnog broja plasiranih kredita za školovanje čak trećinu realizirahemes/advanced/langs/hr.js">li temeljem suradnje s Gradom Županjom“, rekao je Zdenko Matak, direktor Sektora građanstva Erste banke.

U Erste banci studenti mogu podići kredit za podmirivanje svih svojih specifičnih potreba, kao što su troškovi školarine za dodiplomske i poslijediplomske studije u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, te kredit za troškove smještaja, prehrane, studijskih putovanja, udžbenika ili, pak, nabavku opreme. Najveća prednost kredita za troškove tijekom školovanja je ta što se kredit može koristiti za cijelo vrijeme studiranja (i do 7 godina), a za to se vrijeme plaća interkalarna kamata samo na iskorišteni iznos. Nakon što se kredit isplati u cijelosti ili se dostigne dogovoreni datum tek tada se kredit počinje vraćati banci i to u otplatnim anuitetima. Ukoliko klijent ne želi odmah početi s otplatom može dogovoriti poček do godinu dana, a u tom razdoblju plaća samo kamatu.