Ekonomski fakultet u Zagrebu smanjuje upisne kvote

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu smanjio je upisne kvote za akademsku godinu 2009./2010. godinu za 30 posto.

Fakultet će tako upisati ukupno 727 studenata manje u odnosu na prošlu akademsku godinu, što će budućim studentima omogućiti kvalitetnije studiranje potpuno usklađeno sa načelima Bolonjskog procesa.

Na ovaj se način budućim studentima osigurava kvalitetnije obrazovanje, a Fakultet prateći plan poticanja izvrsnosti stječe uvjete za svoje međunarodno certificiranje, navodi se u priopćenju.

Umjesto dosadašnjih 2467 studenata, u narednoj će akademskoj godini Ekonomski fakultet upisati 1740 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija i stručnog studija - uz potporu Ministarstva i uz plaćanje.

Posebna je novost udvostručenje broja studenata poslovne ekonomije koji studiraju na engleskom jeziku – umjesto dosadašnjih 50, biti će ih upisano 100. Fakultetsko vijeće donijelo je ujedno i odluku kojom se povećavaju iznosi školarina za studente koji sami plaćaju studij - sa dosadašnjih 6.500 kuna, od naredne će akademske godine školarine porasti na 7.500 kuna.

Na Ekonomskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu tako će u akademskoj godini 2009. / 2010. studirati ukupno 1740 studenata, od čega 1410 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija ekonomije i poslovne ekonomije u Zagrebu, Bjelovaru i Koprivnici, 100 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija poslovne ekonomije na engleskom jeziku te 230 studenata stručnog studija.

tportal.hr