Ekonomski fakultet ostaje bez kantine

Studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu mogli bi ostati bez SC-ove menze budući da se SC usprotivio plaćanju najma prostora, za što mjesečno izdvaja 45.000 kuna.

kantina

Ekonomski fakultet u Zagrebu jedini je fakultet u državi koji Studentskom centru naplaćuje najam svog prostora za dvije studentske menze u kojima se hrane ne samo studenti nego i profesori. SC to svaki mjesec plaća 45.000 kuna. Troškove vode, struje i plina plaća kao posebne stavke. No, neće to zadugo...

Naime, ravnatelj SC-a Niko Vidović dekanu Ekonomskog fakulteta dao je rok do 31. prosinca da ukine najamninu ili će zatvoriti menze na fakultetu. No, i sam Vidović priznaje da si SC ne smije dozvoliti da izgubi prometne menze, pa se njegova prijetnja čini najobičnijim blefom.

"Svi ostali fakulteti u čijim se prostorijama nalazi studentska menza SC-a ne naplaćuju najamninu. Na tome inzistira jedino Ekonomski fakultet, s kojim SC upravo pregovara o mogućnosti da se promijeni takva situacija", ustvrdio je Vidović.

No, Večernji list doznaje kako dekan Ekonomije Darko Tipurić već ima privatnika koji bi vrlo rado vodio obje menze na fakultetu i za to plaćao najamninu od 45 tisuća kuna. Nije to nekakvo iznenađenje budući da država i privatnicima, kao i SC-u, za prehranu studenata isplaćuje subvenciju, odnosno pokriva 75 posto iznosa od svakog studentskog obroka.

Prodekan za poslovanje Ekonomskog fakulteta Vladimir Čavrak demantira informaciju o uvjetovanom roku za odgovor koji je postavio Vidović. No, dodaje kako je ugovor s SC-om istekao prije mjesec dana te da o novom još pregovaraju.

Predsjednik Studentskog zbora u Zagrebu Ivan Bota protivi se zatvaranju menze na Ekonomskom fakultetu, jer su, kako kaže, one u vlasništvu SC-a jeftinije od privatnih, ali i otvorene blagdanima i vikendom.

net.hr