Edukacijski program za voditelje neprofitnih organizacija

Civilni sektor je izuzetno važan za funkcioniranje bilo kojeg ekonomskog sustava, a upravo se kroz djelovanje različitih neprofitnih organizacija mogu ostvariti autentični interesi građana i građanki.

Civilni sektor je izuzetno važan za funkcioniranje bilo kojeg ekonomskog sustava, a upravo se kroz djelovanje različitih neprofitnih organizacija mogu ostvariti autentični interesi građana i građanki. Neprofitne organizacije mogu i trebaju težiti rastu, ukoliko na taj način ispunjavaju svoju misiju, odnosno temeljni razlog zbog kojeg su ustrojene. Voditelji neprofitnih organizacija su na osobnoj razni povezani sa svrhom postojanja organizacije i u većini slučajeva postoji manjak menadžerskih vještina upravo na najvišim razinama. S obzirom na razinu profesionalnosti, hrvatsko je civilno društvo zrelo za provedbu poslovne edukacije koja zahtjeva visoku stručnost te poznavanje lokalne neprofitne scene. Upravo s tim ciljem, razvijen je program Liderstvo u neprofitnim organizacijama u organizaciji Instituta za inovacije.

Institut za inovacije usmjeren je na razvoj neprofitnog sektora s posebnim naglaskom na osposobljavanju voditelja neprofitnih organizacija za stvaranje novih vrijednosti te pokretanje kvalitetnih samoodrživih projekata društvenog poduzetništva. Cilj je jačanje potencijala i razvoj pojedinaca te posljedično organizacija u kojima djeluju.

Program okuplja najbolje regionalne stručnjake u području vođenja neprofitnih organizacija, a obuhvaća teme iz područja marketinga, strateškog planiranja i menadžmenta neprofitnih organizacija, razvoja inovativnih projekata te prikupljanja sredstava. Održava se u razdoblju od 24. do 27. veljače 2014. godine od 17:00 do 21:00 sat u konferencijskoj dvorani Školske knjige (Masarykova 28).

Program je namijenjen pojedincima na vodećim pozicijama u neprofitnim organizacijama koje djeluju u Hrvatskoj, bez obzira na fokus njihovog djelovanja. Fond Instituta za inovacije dodjeljuje stipendije za polaznike, a rane prijave su otvorene do 7. veljače 2014. putem online obrasca.

Više informacija o programu je dostupno na webu.