EBEC Zagreb - 'Dani inženjera' od 22. do 26. ožujka

Već tradicionalno sedmu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama.

ebecOd 22. do 26. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se četiri dana prepuna događanja na kojima svaki student zagrebačkog Sveučilišta može naći nešto za sebe.

Za sve one natjecateljskog duha održat će se dva inženjerska natjecanja: Case study design (hipotetska rješenja zadanog problema) te za one koji su vješti u radu s rukama Team design (praktično rješenje određenog problema). Za one koji su željni novih saznanja na području popularne znanosti BEST Zagreb je pripremio zanimljiva predavanja uglednih znanstvenika kao i treninge soft skills vještina na kojima se mogu naučiti primjenjiva znanja, kao primjerice pisanje motivacijskih pisma ili životopisa. Zadnje, ali ne manje važno, ostaje Company day, gdje će studenti imati priliku svoja pitanja i dvojbe oko zaposlenja postaviti predstavnicima tvrtki i tako dobiti uvid u to što se od njih kao budućih zaposlenika traži.

Pobjednički timovi Case study designa i Team designa, imat će priliku svoje vještine predstaviti na regionalnom natjecanju zajedno sa pobjedničkim timovima iz Austrije, Njemačke te Slovenije. Pokažu li se i tu najbolji putuju na završno natjecanje u Rigi. Stoga, ako želiš da ti prijatelji s Facebooka zavide na slikama iz Latvije, nema ti druge nego okupiti ekipu i do 10. veljače prijaviti se na jedno od natjecanja. Prijave će se odvijati elektroničkim putem.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 95 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.