Četvrta radionica ''Kako ćete zarađivati?'' u sklopu Business Plan Contesta

06. ožujka 2013. udruga eSTUDENT i Privredna banka Zagreb organiziraju četvrtu radionicu Business Plan Contesta na temu ''Kako ćete zarađivati?''.

BPCRadionicu će održati Vedran Grčić, tajnik udruge eALUMNI, i Mihael Plećaš, predavač na Visokoj poslovnoj školi Libertas, u dvorani 21 Ekonomskog fakulteta u Zagrebu s početkom u 15:30.

Vedran Grčić certificirani je project manager (PMP, PMI), Cotrugli MBA, diplomirani inženjer računarstva (FER) i startup entuzijast. Predsjednik je Udruge za promicanje IPv6 tehnologije (IPv6 Task Force Croatia), tajnik udruge eALUMNI, bivši potpredsjednik udruge eSTUDENT te bivši predsjednik Odbora za koordinaciju Studentske udruge za unaprjeđenje kvalitete studiranja (SUZUKS).

Cotrugli MBA Ambasador je generacije 2011. za regiju. Zadnje startup financiranje u koje je bio uključen iznosilo je 210 000 kuna za Entrio tehnologije, zadnje ocjenjivanje najboljih poslovnih ideja obavio je netom prije ljeta, a zadnji formalni pitch imao je pred slovenskim poslovnim anđelima krajem 2011. Bavi se presjekom tehnologija i optimizacije poslovnih procesa, a i sam je poduzetnik.

Njegova prezentacija fokusirati će se na evaluaciju i optimizaciju poslovne ideje, primarno kroz Lean metodologiju te potrebne preduvjete za kreiranje vrijednosti.

BPC radionica na Agronomskom fakultetuMihael Plećaš je stručnjak iz poslovne organizacije i razvoja informacijskih sustava. Zadnjih 10 godina područje znanstvenog interesa mu je Nova ekonomija. Predavač je kolegija “Elektroničko poslovanje” i ''Informacijski sustavi za poslovno upravljanje“ na Visokoj poslovnoj školi Libertas.

U svojoj prezentaciji će odgovoriti na pitanja što je to Nova ekonomija i koje izazove, ali i prilike postavlja pred poduzetnike te što trebamo učiniti kako bismo bili uspješni i zaradili u uvjetima Nove ekonomije.

Treću radionicu održala je 27. veljače 2013. dr.sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije iz Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije na temu "Od znanja do inovacija".

U svom izlaganju je objasnila što su to inovacije i kako postupati s njima te dala informacije o potencijalnom tržištu i razvoju inovacija. Studentima je objasnila kako provjeriti inovativno rješenje i zaštiti znanje (patenti i zaštitni znak). Spomenula je i strategije komercijalizacije, poslovni plan i njegovo financiranje.