Besplatni edukacijski trening na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Jednodnevni trening koji organiziraju Klub studenata fonetike Eufonija i Odsjek za fonetiku, a namijenjen je svima koji nisu fonetičari.

Jednodnevni trening koji organiziraju Klub studenata fonetike Eufonija i Odsjek za fonetiku

Nefonetičari će imati priliku slušati predavanja profesora i studenata s našeg Odsjeka i sudjelovati na kratkim treninzima koje će voditi isključivo naši studenti. Iz programa preddiplomskog studija fonetike izdvojeni su sadržaji koji će polaznicima biti brzo shvatljivi, zanimljivi i praktično primjenjivi.

Sadržaji će biti prezentirani kroz kratka predavanja, radionice, vježbe i demonstracije, a raspoređeni su u skupine prema vrsti i međusobnoj povezanosti sadržaja. Naglasak će biti na multimediji, na praktičnom dijelu, a studenti će raditi i male eksperimente. Dio tema predstavit će studenti fonetike, a dio profesori s Odsjeka. Ovaj edukativni trening rezultat je nastojanja da se fonetika kao znanost i struka promovira među većim brojem studenata. Spoznaje fonetike široko su primjenjive u svakodnevnim situacijama, pa tako i u budućim zanimanjima studenata. Studenti, polaznici edukacije, naučit će osnove iz područja fonetike, i to iz sadržaja koje mogu primijeniti u svom daljnjem radu (npr. umijeće javnog nastupa za buduće nastavnike, novinare, odvjetnike…), kao i u svakodnevnom životu (npr. znanje o dječjem govoru, akustičkoj traumi…).


Izvor: Filozofski fakultet u Zagrebu