Besplatna stručna radionica pod nazivom “Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“.

EESTEC LC Zagreb u suradnji s prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom organizira besplatnu stručnu radionicu pod nazivom “Pametne kuće – moderna i učinkovita rasvjeta“.

EESTEC LC Zagreb 2014

Radionica će se održati u razdoblju od 13. do 15. svibnja 2014. u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. U prvom tjednu, profesori s FER-a i sponzori iz industrije (Amtest, Schneider Electric, ENCONET i KOIOS) upoznat će studente s teorijom projektiranja i proračuna učinkovite i inteligente stambene i industrijske rasvjete. Nakon toga sudionicima će biti pokazane osnove korištenja programa DIALux.

Rasvjeta je sve moćniji element u dizajnu i podizanju vrijednosti prostora te uz osnovnu ulogu pružanja dovoljne rasvijetljenosti za svakodnevne aktivnosti, postaje alat za postizanje brojnih vizualnih efekata i stvaranje različitih ugođaja kako u zatvorenim, tako i na otvorenim prostorima. Pravilnim rasporedom rasvjetnih tijela i odabirom energetski učinkovitijih žarulja mogu se ostvariti značajne uštede u potrošnji električne energije, dok se korištenjem automatike i senzora rasvjetni sustav može učiniti inteligentnim te tako dodatno poboljšati učinkovitost. Za modeliranje navedenih mogućnosti koje nam nudi moderna rasvjeta u sprezi s modernom tehnologijom služi nam upravo prethodno navedena programska podrška pod imenom DIALux.

Nakon održanih predavanja timovi će dobiti zahtjevniji zadatak čije će rješenje prezentirati 23. svibnja. Tijekom praktičnog dijela radionice, sudionicima će pomoć pružati profesori, kao i članovi udruge EESTEC koji imaju iskustvo rada u spomenutom programu. Ovisno o kvaliteti rješenja, timovima će se uručiti nagrade za pokazani trud. Svi sudionici (koji prezentiraju rješenje zadatka) dobiti će certifikat o sudjelovanju koji će kasnije moći priložiti uz životopis.

Prijave su otvorene do 2. svibnja 2014. u 23:59. Prijave su individualne, a timove sastavljaju organizatori. Na radionici će sudjelovati studenti FER-a, Arhitektonskog, Građevinskog te Grafičkog fakulteta, no ako ste s nekog drugog fakulteta, slobodno se prijavite i vaša aplikacija će biti razmotrena.

Sve aktualne informacije saznajte na https://www.facebook.com/events/668665013192705/?fref=ts ili u katalogu.