Besplatna predavanja udruge CISEx za mlade

U sklopu e-Skills for Jobs inicijative će se održati niz besplatnih predavanja najistaknutijih ICT poduzetnika u organizaciji Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), u četiri hrvatska grada: Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Cisex besplatno predavanjePredavanja pod nazivom „Kako ostvariti karijeru u ICT-iju ili prepoznati priliku za pokretanje vlastite ICT startup tvrtke“ namijenjena su mlađoj populaciji, učenicima, studentima, ali i svima koji razmišljaju o tome da svoju karijeru izgrade u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Cilj ovih predavanja je potaknuti mlade ljude da se lakše odlučuju za karijere u ICT sektoru. Ova izuzetno propulzivna grana bilježi deficit radne snage, iako nudi izuzetne mogućnosti zapošljavanja te plaće koje su veće od prosjeka. Polaznici će na konkretnim primjerima poduzetnika koji su zabilježili značajne uspjehe u ICT karijeri, kako u svijetu, tako i kod nas, dobiti vrijedne informacije o izazovima, ali i mogućnostima koje nudi poslovanje u sklopu ICT sektora. Na licu mjesta polaznici predavanja moći će pitati sve što ih zanima te dobiti korisne savjete. Osim što se pojedincima otvaraju zanimljive karijerne mogućnost, jačanje ICT struke stimulirajuće djeluje na cjelokupno gospodarstvo, bez kojih se danas ne može govoriti o inovativnosti i konkurentnosti. Svi predavači su uspješni hrvatski ICT profesionalci i poduzetnici te članovi Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), koja je ujedno i organizator ovih predavanja kao dio pan-europskog projekta „eSkills for Jobs 2014“.


RASPORED PREDAVANJA PO GRADOVIMA:


- SPLIT

Lokacija: Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2
Predavači: Antonio Perić-Mažar, tvrtka Locastic i Mateo Perak, tvrtka Profico
Termin: petak, 4. travnja 2014. u 17:00 sati.

- RIJEKA

Lokacija: Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (Step Ri), Slavka Krautzeka 83/a, 51000 Rijeka
Predavači: Goran Mrvoš, tvrtka Infosit
Termini: četvrtak, 10. travnja 2014. u 17:00 sati

- ZAGREB

Lokacija: Hrvatska udruga poslodavaca, Radnička cesta 52/1. kat, Green Gold centar, dvorana Varaždin
Predavač: Dražen Oreščanin, tvrtka Poslovna inteligencija
Termin: utorak, 15. travnja 2014. g u 17:00 sati

Za dolazak na besplatna predavanja „Kako ostvariti karijeru u ICT-iju ili prepoznati priliku za pokretanje vlastite ICT startup tvrtke“ možete se prijaviti putem službenih stranica inicijative: www.eskills.hr

Izvor: Infotrend