Besplatna FILM&VIDEO radionica za nezaposlene koji bi željeli pokrenuti vlastitu tvrtku ili obrt

Ova radionica namijenjena je duže nezaposlenim osobama koje nisu profesionalci u svijetu filma/videa, a željele bi postati poduzetnici i otvoriti obrt/tvrtku i baviti se filmom/videom.

POČETAK : 8. ožujak, 2014.

TRAJANJE: 8-9. ožujak (sub & ned), 11-17h

PRIJAVE: info@blankzg.hr, do 7.3.2014. u 14h.

U prijavi obavezno navesti:

- CV

- motivacijsko pismo

LOKACIJA: Zagreb, Križanićeva 7, (prizemlje lijevo)

VODITELJI:

Robert Krivec, akademski snimatelj, freelancer

Dario Juričan, redatelj/producent

Radionica je podijeljena na tri dijela: u prva dva dijela ćete s mentorom upoznati svijet video tehnike, a u trećem dijelu ćete s mentorom proći pravni i produkcijski okvir.

Neprofesionalci će imati priliku upoznati kameru i naučiti kako ju koristiti pravilno, bez straha.

Imati ćete priliku upoznati se sa svim glavnim funkcijama kamere kao što su bijeli balans, fokus i ekspoziciju; također će naučiti kako koristiti tronožac, shvatiti razliku između objektiva, kao i efekte i primjereno korištenja raznih filtera.

Proći će se razlike među formatima kao što su HD i DV, i naučiti o razlikama među različitim vrstama: TV, dokumentarni, namjenski film.

Biti ćete u mogućnosti unaprijediti i dodatno poboljšati svoje vještine u području snimanja zvučnih zapisa i bolje razumjeti ulogu i pravilnu uporabu mikrofona u različitim situacijama.

Prvi dio radionice je osmišljen za pružanje sveobuhvatne teorijske pozadine i predviđeno je da se objašnjava uz interaktivnu analizu i raspravalja pomoću raznih uzorka video isječaka te pruža živopisne primjere onoga što će se kasnije testirati i staviti u praksu.

Drugi, više praktični, dio radionice omogućuje sudionicima rad s kamerom, audio i rasvjetnom opremom, primjenjujući teorijska znanja i razvijajući razumijevanje i korištenje efekata različitim tehnikama, odnosno korištenja svjetla pri snimanju jedne osobe u odnosu na skupinu ljudi, i razlika u korištenju različitih filtara i sl.

U trećem dijelu ćete s mentorom proći proces otvaranja pravne osobe, produkcijsku analizu kao i prezentaciju kako doći do plaćenog posla.

Opis radionice:

1. Razumjeti sve značajke profesionalnih DV ili HD kamera

2. Naučiti kako koristiti različite vrste mikrofone.

3. Razumjeti osnove rasvjete

4. Naučiti razlike u snimanjima raznih tv formata.

5. Naučiti prednosti i mane kod snimanja skupljom odnosno jeftinijom tehnikom.

6. Postprodukcija

7. Otvaranje tvrtke ili obrta /pravni okvir/

8. Kako do plaćenog posla

Pokrovitelji radionice:

Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba

Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa

Hrvatski audiovizualni centar