Barbie je promijenila 125 zanimanja

U svojih 51 godinu Barbie je promijenila čak 125 radnih mjesta. Mattellova lutkica koju djevojčice obožavaju prošle je godine obilježila punih pola stoljeća i nikad nije izgledala bolje, a osim što lijepo izgleda okušala se u zaista brojnim karijerama.

Barbie"Barbie je oduvijek ženama nudila izbor. Čak i na samim počecima Barbie nije bila samo Kenova djevojka i šopingholičarka", rekla je Ruth Handler koja je i osmislila lutkicu Barbie.

"Vjerujem kako je Barbie utjecala ne samo na djevojčice koje su jednog dana postale poslovne žene na vodećim pozicijama u društvu i korporacijama, već i na njihove majke."

I zaista, u ovih 51 godinu Barbie je bila medicinska sestra, stjuardesa, balerina, manekenka, Miss, modna dizajnerica, ali i rock zvijezda, veterinarka, stomatologinja, pilotkinja i austronautkinja.

Čak štoviše, Barbie u svemirskom odijelu stigla je 1965. godine, četiri godine prije nego što je prvi čovjek hodao BarbieMjesecom. Iako je tek u osamdesetima Barbie postala uspješna poslovna žena na čelu upravnih odbora brojnih tvrki, još je 1963. godine na tržište plasirana Barbie koja je utjelovila poslovnu ženu. Godine 2004. Barbie je postala i predsjednička kandidatkinja. Za tu priliku Mattell je plasirao na tržište dvije lutkice jednako odjevene i stilizirane, no jedan je bila klasična američka plavokosa ljepotica, a druga Afroamerikanka.

Ove godine Barbie se još okušala i kao snowboarderica, plesačica klasičnih i latinoameričkih plesova, te vozačica auto utrka.

BarbiePosao TV reporterke bio je njezin 125. posao za koji su glasali obožavatelji ove globalno poznate i prihvaćene lutkice, a uskoro će postati i prava kompjuterašica.

U konačnici, koji god od 125. poslova obavljala, Barbie je uvijek bila besprijekorno obučena i stilizirana s brojnim dodatcima kojima ste joj mogli promijeniti 'look'. A to, priznat ćete, nije mala stvar!

moda.hr