App Start Contest 2014 ulazi u završnu fazu

Bliži se završna faza App Start Contesta, studentskog natjecanja u izradi aplikacija za mobilne platforme.

App Start Contest 2014

Natjecanje već treću godinu zaredom organiziraju studenti volonteri studentske udruge eSTUDENT uz podršku poduzeća partnera, koja ove godine čine: Vipnet, Omega Software, Degordian, Pet minuta, Nanobit, Troido i Infobip. Na natjecanje se prijavljuju studenti u timovima, a natjecati se mogu sa svojom idejom ili rješavajući zadani problem koji je postavio Vipnet.

Na natjecanje se prijavilo više od 50 studentskih timova s raznih fakulteta iz cijele hrvatske, a ovogodišnje natjecanje obilježeno je stalnim feedbackom od strane vodećih stručnjaka iz navedenih poduzeća koji kroz konzultacije uživo i pisane komentare usmjeravaju natjecatelje prema konačnom cilju - uspješnom startupu.

Ono što App Start Contest dodatno ističe odnosu na ostala start up natjecanja je izražen edukativni karakter, što je potvrđeno predavanjima koja predstavnici poduzeća partnera drže svaki tjedan. Osim za natjecatelje App Start Contesta, predavanja su otvorena za sve zainteresirane i održavaju se srijedom u 16:00h na FER-u. Do kraja natjecanja, slijede još 4 zanimljiva praktična predavanja koja će održati vodeći IT stručnjaci.

App Start Contest 2014. će završiti svečanom ceremonijom na kojoj će se od 10 najboljih timova na temelju njihovih javnih prezentacija birati pobjednici. Oni će pritom biti nagrađeni bogatim novčanim nagradama koje će im olakšati lansiranje start up aplikacija na tržište. Završnica se tradicionalno održava na FER-u i zaokružuje ovu uspješnu studentsku startup priču.

App Start Contest 2014