Aplikacija studenata s FOI-a odmah vam javlja kako ste prošli ispit

Mnogi studenti pod velikim su stresom nekoliko dana nakon ispita jer očekuju rezultate istog. Kod nekih profesora ispravljanje se može odužiti i tjednima, stoga su tri studenta s FOI-a napravili aplikaciju koja može pomoći studentima da odmah nakon završetka ispita doznaju svoj rezultat.

Aplikacija studenata s FOI-a

David Ante Macan, Alen Huskanović i Zoran Antolović, trojac s varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, osmislio je PEAS - aplikaciju koja pomaže da studenti odmah saznaju kako su prošli ispit. Profesorima će ona također dobro doći, jer će uštedjeti sate i sate koje inače utroše ne ispravljanje studentskih ispita.

Pomaže studentima, ali i profesorima
PEAS je vrlo jednostavan sustav koji omogućuje profesorima da preko web sučelja unesu bazu pitanja te ih generiraju prema potrebi - čitaj za ispite, piše Zimo. Osim što aplikacija profesorima štedi vrijeme, također otežava prepisivanje jer je svaki ispit jedinstven.


S druge strane, student putem QR koda skenira ispit, pokrene vrijeme i položi mobitel na stol. Bitno je da se iz aplikacije ne izlazi jer samim time ispit se poništava, s pretpostavkom da netko želi guglati rezultate pitanja. Studenti koji nemaju vlastiti smartphone, mogli bi od profesora zatražiti da skenira ispit te da odredi određenom studentu.

Odmah možete saznati svoj rezultat
Odgovori na pitanja koje studenti dobiju na papiru upisuju se u jednostavnu tablicu na drugom papiru koji se skenira nakon završetka ispita, a nakon što aplikacija skenira odgovore studenata može odmah prepoznati rezultat koji se odmah ispiše na ekranu.


Razvoj u budućnosti
PEAS je trenutno dostupna na Android platformi, dok je u izradi iz a Windows Phone. iOS verzija također bi trebala stići uskoro.

U budućnosti se planira mogućnost mjerenja koja su pitanja imala najviše točnih odgovora, odnosno koja su bila prezahtjevna. Svi parametrimoi će se mjeriti, stoga će profesori moći bolje usmjeriti pažnju na važne dijelove svojih predavanja.

Izvor: Srednja.hr