Američki brucoši misle da je Beethoven pas

Za generaciju studenata koja ove godine započinje studij u SAD-u Čehoslovačka nije nikad ni postojala, a Clint Eastwood je isključivo senzibilni redatelj . Malo je onih među njima koji su čuli za Prljavog Harryja.

ClintEastwood

Godišnja provjera novopečenih studenta na američkim sveučilištima pokazala je da većina brucoša ne može pisati ručno, smatra da je email prespor način komunikacije te misli da je Beethoven pas, a Michelangelo kompjuterski virus.

Veliki broj studenata prve godine također vjeruje da Čehoslovačka nikad nije ni postojala, Fergie im je prije svega pop pjevačica, a ne vojvotkinja, Clint Eastwood je za njih senzibilni redatelj, a ne Prljavi Harry, dok im je John McEnroe zvijezda TV reklama, a ne tenisač, pokazuju podatci godišnje liste Mindset s Beloit Collegea.

Mindset listu je 1998. sastavio profesor humanističkih znanosti s Beloit Collegea Tom McBride zajedno s bivšim direktorom za odnose s javnošću Ronom Niefom.

Ovaj test je uskoro posto jedan od glavnih pokazatelja promjene te kronološki ključ kulturnih i političkih događaja koji su oblikovali generaciju.

Prva Mindset list pokazala je da je generacija rođena 1980. čula za samo jednog papu - Ivana Pavla II.

Za generaciju koja je studij upisivala 1999. Jugoslavija nije nikad postojala, dok pripadnici generacije nakon njih na Ruse i Kineze nisu gledali kao na 'crvene'.

maturant

Pripadnici generacije rođene 1983. na Sarajevo su gledali isključivo kao na ratnu zonu, a ne kao na Olimpijski grad, a za one godinu dana mlađe u Južnoafričkoj Republici apartheid nikad nije ni postojao.

Za studente američkih sveučilišta koji će ove godine dobiti svoje diplome Njemačka nikad nije bila podijeljena, profesionalni sportaši su se uvijek natjecali na Olimpijskim igrama, oduvijek su postojali reality showovi, a u avionima se nikad nije smjelo pušiti.

net.hr