Akcija 'Hajdukov stipendist' za socijalno ugrožene studente

"Imamo problema, ali želimo ostati društveno odgovorni. Ovo je prilika studentima da se dodatno osamostale te da u ova teška vremena pokriju dio svojih troškova".

Torcida - navijači

Na splitskom Ekonomskom fakultetu su predstavnici Hajduka, udruga Naš Hajduk te Torcida predstavili projekt 'Hajdukov stipendist'. Cilj ove akcije je prikupiti sredstva za stipendiranje socijalno ugroženih studenata, navijača 'bilih'.

Kandidati će biti stipendirani s 800 kuna mjesečno, a prijaviti se mogu svi hrvatski studenti.

- Hajduk ima svojih problema, ali bez obzira na sve želimo ostati društveno odgovorni. Ovo je prilika studentima da se dodatno osamostale te da u ova teška vremena pokriju dio svojih troškova - kazala je profesorica Branka Ramljak, ujedno i predsjednica Hajdukova Nadzornog odbora.

Jasenko Ljubica iz odjela za Hajdukovo članstvo najavio je kako su prva sredstva već prikupljena.

- Inicijalna sredstva u visini od 10.000 kuna donirala je tvrtka Zuber iz Osijeka. Žao nam je da mi kao klub ne možemo značajnije financijski participirati, ali vjerujem da ćemo pomoći preko naših partnera te da će ovo postati dugoročan projekt. Pratit ćemo rad i ocjene svih stipendista i moguće da jednog dana netko od njih pronađe posao u klubu ili nekog od Hajdukovih partnera - zaključio je Ljubica.

www.24sata.hr