9 web stranica koje Vam pomažu da se opuštate

Web stranice koje će Vam pomoći da pronađete Zen i budete produktivniji na poslu.

Ovaj članak će Vam pomoći kad se osjećate pod stresom na poslu ili kada se ne možeze usredotočiti na ništa, ali Vaš šef i dalje očekuje da se susreti sa tijesnim rokovima riješe. Stavite slušalice i uzmite pauzu za opuštenje.

2 minute idile: DoNothingFor2Minutes.com

Sve što trebate raditi sljedeće 2 minute je – ništa. Samo se udobno smjestite, gledajte u monitor i slušajte valove. Možete li provesti 2 minute ne dirajući miš ili tipkovnicu? Probajte. Nije tako jednostavno.

Ostanite mirni: Calm.com

Calm.com vam daje priliku da se opustite i podesite svoj um na pozitivne misli. Osim toga, možete odabrati meditacije u vremenu od 2 minute do 20 minuta i uzeti pauzu od svog napornog rasporeda rada. Uz širok izbor pozadina dostupnih na web stranici, možete lako prilagoditi temu s valovima, poljima, slapovima... Uz korištenje plaćene preplate ili aplikacije, možete vježbati meditaciju gdje god jeste. Osjećati ćete se sretnije promatrajući zadivljujuće pozadine.

Slušajte buku: SimplyNoise

SimplyNoise koristi „bijelu“, „roza“ i „smeđu“ buku. Vi samo trebate indicirati boju, podesiti zvuk na nivo koji Vam je ugodan i uživati u zvuku.

Savjet: izaberite „bijelu“ ili „roza“ buku ako trebate ostati koncentrirani i produktivni na poslu. „Bijelu“ buku određuje frekfrencija koja pomaže da se riješite stresa.

Slušajte kišu: SimplyRain

SimplyRains spada pod SimplyNoise i pomaže Vam da se opustite uz zvukove kiše. Samo izaberete koji intenzitet kiše i koliki nivo zvuka Vam je ugodan. Također možete podesiti intenzitet grmljavine. SimplyRain koristi različite algoritme kako bi generirao nasumične zvukove svaki put kada stisnete play. Za malu nadoknadu obje aplikacije (SimplyNoise i SimplyRain) mogu biti skinute i instalirane na vaše mobilne uređaje.

Osjećajte se bolje: RainyMood

RainyMood ja jedna od najčešće posjećenih simulacija. Ovdje ćete naći zvukove kiše, grmljavine i pjev ptica. Web stranica je potpuno besplatna i zvuk kiše je savršena pozadina za bilo koji Youtube video.

Popijte kavu: Coffitivity

Ne smijete si uskraćivati ritual ispijanja kave u kafiću svako jutro. Unesite atmosferu kafića u Vaš dom i povećajte produktivnost. Coffitivity posjeduje izvrsno sučelje i spaja smirenost sa užurbanom atmosferom kafića. Uz malo sreće to će podići Vašu kreativnost. Ova web stranica je podržana od strane znanosti, a tema istraživanja je – kako buka u ambijentu utječe na kreativnost.

Slušajte prirodu: Naturesoundsfor.me

Naturesoundsfor.me Vam dopušta da pomiješate različite zvukove prirode, kao bubnjeve, životinjske zvukove, vatromet i slično. Mi smo uspjeli pomiješati kompoziciju morskih zvukova, vriska i dječjeg smijeha. Također možete skinuti Vašu kompoziciju i slušati je offline.

Slušajte glazbu: Focus@Will

Focus@Will je izvrstan! Koristi sekvence instrumentalne glazbe, što povećava pažnju slušaoca i do 400% dok čitaju ili pišu. Glazba penetrira tako duboko da ne remeti svjesnu koncentraciju na zadatak koji obavljate.

Optimizam uz glazbu: Get Work Done Music

Get Work Done Music svira optimističnu i ritmičnu glazbu sa Soundcloud-a. Jako je jednostavna za upotrebu i sadrži samo par tipki: play/pause, brzo/brže i tipku za muziku.

Članak je preuzet i preveden sa - brightside.me