7 stranica za besplatno online učenje

U današnje vrijeme, potreba za učenjem i usvajanjem novih vještina je stalno prisutna. Dok nam obrazovni sustav (najblaže rečeno) šteka, internet i svijet tehnologija nam svakodnevno omogućavaju pristup hrpi besplatnog sadržaja za online učenje, a freelancecubicle izdvojio je najuspješnije.

#1 Alison

Od stranih jezika, ekonomije, poduzetništva, financija i managementa do digitalnih vještina, programiranja, pa sve do HR-a. To i mnogo više nudi ova odlična platforma za online učenje.

#2 Coursera

Stranica koja, poput Alison nudi više od 100 raznih online tečajeva s raznih elitnih institucija. Tako možete učiti iz besplatnih materijala sa Stanforda, Dukea i Sveučilišta u Edinburghu. Pridružite se već danas 11 milijuna korisnika Coursere.

#3 EdX

Odličan search bar vam omogućava da pronađete tečajeve po institucijama i temama, a širok izbor garantira pronalazak zanimljivog sadržaja za online učenje. Možete pronaći super materijale s MIT-a, Dartmoutha, Cornella, Columbia Universityja, Berkleyja, Harvarda i mnogih drugih.

#4 CodeAcademy

Pokušavate naučiti CSS ili HTML? Zanima vas i JavaScript? Onda je ovo stranica za vas. Učite interaktivno programirati, bez obzira koju razinu znanja imate. Krenite od osnova i gradite svoje programersko znanje potpuno besplatno.

#5 Moz

Jedan od najbolji izvora za online učenje ukoliko vas zanima SEO, te sve vezano uz tražilice i content marketing. S profesionalnim predavačima i kvalitetnom sadržaju o optimizaciji, društvenim mrežama i građenju linkova, Moz je odličan način za osvježiti vještine i naučiti puno novih stvari.

#6 HubSpot Academy

Jedan od lidera u kreiranju najboljih online tečajeva i eBooka vezanih u content marketing. Za svaki položeni online coursedobit ćete i certifikat. Jednostavno za korištenje, besplatno i lako za učenje. Poboljšajte vlastite vještine već danas i budite konkurentniji na poslovnom tržištu.

#7 Duolingo

Jedna od zasigurno najpopularnijih stranica za učenje stranih jezika. Dostupna i kao aplikacija za Android i iOs, uz sučelje koje podsjeća na igricu. To je postignuto gamefikacijom, pa tako učeći ostvarujete i bodove za svaki točan odgovor. Lekcije su posložene na način da kako napredujete postaju sve teže, a u odnosu na druge platforme za učenje jezika Duolingo nije toliko usredotočen na gramatiku koliko na izgovor, ponavljanje i razgovor.

Članak preuzet sa - freelancecubicle.com