3. controlling konferencija 'Mogućnosti i odgovornosti funkcije controllinga u Hrvatskoj'

Udruga Controllera Hrvatske (UCH) organizira 3. controlling konferenciju koja će se održati u utorak 13.11.2012. godine u Zagrebu.

Kako funkcija controllinga može pomoći hrvatskom gospodarstvu?

Na konferenciji s temom 'Mogućnosti i odgovornosti funkcije controllinga u Hrvatskoj' će biti predstavljen profil kompetencija controllera, kao i rezultati empirijskog istraživanja provednog u hrvatskim poduzećima – odnos zahtjevanih i postojećih stručnih, osobnih, socijalnih i konceptualnih kompetencija suvremenog controllera te konkretne preporuke za postizanje zahtjevanog profila kompetencija suvremenog controllera.

Samo controller koji posjeduje takve kompetencije može na uspješan način prevladati suvremene izazove sa kojima se trenutačno suočavaju hrvatska poduzeća, kao što su:

 • neefektivan i neefikasan način poslovanja hrvatskih poduzeća,
 • proces i učinci predstečajne nagodbe,
 • trenutačno stanje i nadolazeći trendovi u upravljanju financijskim rizicima,
 • promjene u standardima financijskog izvještavanja poduzeća.

3. Controlling konferencija „Mogućnosti i odgovornosti funkcije controllinga u Hrvatskoj“Uz preporuke za prevladavanje navednih izazova koji se postavljaju pred suvremenu funkciju controllinga, na konferenciji će se biti govora i o modernim pristupima u korištenju analitičkih metoda pri procesu poslovnog planiranja, donošenja poslovnih odluka te upravljačkog i operativnog izvještavanja.

U zadnjem dijelu konferencije sudionici će imati priliku dobiti uvid u trenutačni položaj funkcije controllinga u hrvatskim poduzećima; od potreba do trenutačne mogućnosti izvršavanja kako strateških tako i operativnih zadaća, te razvojne perspektive funkcije controllinga u hrvatskim poduzećima i zadaća koje je za to potrebno izvšiti, kako bi se dodatno modernizirala i mogla na primjeren način doprinijeti upravljanju poslovnim rezultatom poduzeća.

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove teme u suvremenim uvjetima poslovanja i radujemo se Vašoj prijavi za sudjelovanje na konferenciji prema sljedećim rokovima: četvrtak 08.11.2012. - krajnji rok za prijavu.

Govornici: dr.sc. Mladen Meter; mr.sc. Dušan Banović; Branko Grubić, dipl.oec.; dr.sc. Tomislav Radoš; mr.spec. Tanja Pureta, prof. psih.; Davor Jardas, dipl.ing.; mr.sc. Nikola Cvjetković; prof. dr.sc. Neda Vitezić; Marko Bolanča, dipl. oec.; mr.sc. Dalibor Brnos, MBA; Saket Modi; Vinka Ilak, dipl.iur.; Zoran Krstulović, dipl.oec.; Boris Škorić, dipl. ing.; Zoran Ivić.

Teme:

 • DNK hrvatskih controllera - empirijsko istraživanje u hrvatskim poduzećima
 • Dubinska analiza hrvatskih poduzeća - praktična iskustva
 • Provedba i učinci predstečajne nagodbe
 • Značaj i trendovi u upravljanju financijskim rizicima u Hrvatskoj
 • Controlling kao potpora u donošenju složenih poslovnih odluka
 • Izazovi poslovnog planiranja u controllingu
 • Trends and challenges for businesses: Impact of International Financial
 • Reporting Standards (IFRS)

Prijavnicu kao i detaljnije informacije o sadržaju i rasporedu konferencije možete pronaći na internetskoj stranici Udruge Controllera Hrvatske (UCH): www.uch.hr, a za moguća pitanja možete nas kontaktirati putem telefona: 01-2304-571 odnosno elektronske pošte: konferencija2012@uch.hr