1.10. - Svjetski dan vegetarijanstva

Prvog listopada u cijelom se svijetu obilježava Dan vegetarijanstva. U Hrvatskoj živi više od 150.000 vegetarijanaca.

Prema zadnjim istraživanjima javnog mnijenja čak 86 posto hrvatskih građana podržava vegetarijanstvo, dok se njih gotovo 30 posto izjasnilo da bi mogli i sami postati vegetarijanci. U drugim europskim zemljama razvoj vegetarijanskog pokreta je još i veći.

vegetarijanstvo

Ove godine Prijatelji životinja obilježit će Svjetski dan vegetarijanstva cjelodnevnim štandom na Trgu kralja Tomislava, na kojem će informirati građane o prednostima vegetarijanske prehrane za zdravlje, okoliš i životinje. U izvrstan okus jela od namirnica biljnoga podrijetla građani će se moći uvjeriti u 12 sati na degustaciji veganskog sira i vrhnja. Građani će moći probati i razne vrste biljnog mlijeka, degustirat će se i vege ražnjići, a bit će i slatkih delicija.

Na informativnom štandu održat će se i promocija glazbenog spota Why Must We Eat The Animals koji se može vidjeti i na video kanalu Udruge www.youtube.com/afcroatia. Radi se o djelu losanđeleskih glazbenika Grega Cipesa i Jaha Suna, projekta stranice www.OhWhyOhWhy.org osnovane s ciljem promicanja vegetarijanstva kroz multimedije.

Ukoliko i sami želite probati skuhati vegetarijanska jela, recepte možete pronaći OVDJE.

tportal.hr