Ustanova Aromara Centar

Ustanova Aromara Centar

Programe Spa i Wellness terapeut, Aromaterapeut, Aromamaser, Obiteljski aromateraput i Pediker odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
Zanimanja se upisuju u radnu knjižicu.

Cilj Aroma Akademije je prenijeti vam praktična i teoretska znanja i osposobiti vas za profesionalnu primjenu aromaterapije, energoterapije i manualnih tehnika i omogućiti vam samozapošljavanje ili zapošljavanje u spa i wellness centrima i brojnim uslužnim djelatnostima. Aroma Akademija je usmjerena na podizanje razine svijesti o očuvanju zdravlja i njezi psihofizičkog stanja čovjeka te cjelokupnim svojim radom doprinosi razvoju wellness kulture življenja u Hrvatskoj.

Aroma Akademija djeluje u skladu sa svjetskim trendom ˝cjeloživotnog obrazovanja˝. Programi Aromaterapeut , Spa i Wellness terapeut Aromamaser, Obiteljski aromateraput i Pediker prilagođeni su različitim profesionalnim usmjerenjima i cjelovitim obrazovanjem vas osposobljavaju za samostalan rad.

Edukativni centri Aroma Akademije djeluju u većim županijskim centrima: Zagrebu, Rijeci, Zadru , Šibeniku, Splitu, Dubrovniku i Varaždinu.

Stručni i etablirani predavači s akademskom naobrazbom ponos su Aroma Akademije. Doktori medicine, magistri farmacije, viši fizioterapeuti, profesori psihologije, aromaterapeuti, pedikeri i diplomirani ekonomisti ističu jedinstvenost Aroma Akademije na državnoj razini. Mnogi predavači, već godinama se bave aromaterapijom, manualnim i energoterapijskim tehnikama.

Pod nazivom - AROMA AKADEMIJA - u lipnju 2000. godine magistra farmacije Mara Doljak, osnovala je prvu školu za aromaterapiju na području Hrvatske.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske 10. srpnja 2001. godine odobrilo je programe osposobljavanja za zanimanje Aromaterapeut, Aromamaser i Obiteljski aromateraput.
2002. godine osniva se Ustanova Aromara centar koja pod istim nazivom Aroma Akademija nastavlja provoditi edukaciju programa osposobljavanja za zanimanje Aromaterapeut, Aromamaser i Obiteljski aromateraput.

Aroma Akademija pokrenula je prvu sustavnu edukaciju po principu engleskog modela aromaterapije u Hrvatskoj. Engleski model naziva se još i ˝holistička aromaterapija˝ čije je osnovno načelo pristupanje osobi u cjelini, a ne ograničeno tretiranje određenog zdravstvenog problema. Drugo važno načelo holističkog pristupa je poticanje svijesti o stanju zdravlja i prevenciji bolesti. Upravo stoga ˝holistička aromaterapija˝ utjelovljuje vezu između emocionalnog i fizičkog zdravlja čovjeka.

08. siječnja 2007. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske odobrilo je program osposobljavanja za zanimanje Spa i Wellness terapeut nakon što je program dobio pozitivno mišljenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Agencije za strukovno obrazovanje. Kroz program, koji pruža osnovna znanja i vještine osam manualnih i energetskih tehnika, postajete kvalificirani stručnjak koji može samostalno djelovati u svakom spa i wellness centru, samozaposliti se ili djelovati u širokim okvirima wellness industrije.
07.travnja 2008. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske odobrilo je program osposobljavanja za zanimanje Pediker

Aroma Akademija :

  • obogaćuje vas novim znanjima i vještinama s područja aromaterapije,
  • osposobljava za pružanje široke ponude tehnika masaže,
  • osposobljava vas za pružanje cjelovitih aromaterapijskih i energoterapijskih tretmana klijentima
  • osposobljava vas za samostalno obavljanje pedikure, manikure i depilacije
  • poboljšava psihofizičko i emotivno stanje vas i vaših klijenata (terapijskim učincima uspješno možete otklanjati i ublažavati probleme kralježnice, bolnih stopala, probleme kože, jačati imunološki sustav...),
  • osposobljava vas za samostalno obavljanje djelatnosti,
  • pruža vam mogućnost samozapošljavanja ili zapošljavanja u spa i wellness centrima,
  • nudi vam naobrazbu koja je u korak sa svjetskim trendovima i školama.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Ustanova Aromara Centar

Ustanova Aromara Centar
Ivana Perkovca 19, Harmica
10292 Zagrebačka županija

Tel: 01 3396 914
Mob: 091/3707-114
Fax: 01 3707 178

E-mail: centar@aromara.com
Web: www.aromaakademija.hr

O ustanovi