Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Udruga MerlinUdruga za promicanje kreativnosti Merlin je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija sa svrhom udruživanja, organiziranog rada i djelovanja građana, djece i mladeži u raznim djelatnostima socijale, kulture, umjetnosti, obrazovanja, stvaralaštva i izdavaštva te njihovog promicanja na razini lokalne zajednice.

Ciljevi udruge su istraživanje, edukacija i primjena kreativnosti u svakodnevnom životu, poticanje razvitka zajednice, poboljšanje kvalitete življenja i unaprjeđenje međuljudskih odnosa.

Načela

Udruga zasniva svoj rad s pojedincima, obiteljima, skupinama i zajednicama na načelima kreativnog pristupa životnim aktivnostima, osnaživanju, aktivnom uključivanju, podržavanju pozitivnih inicijativa, poticanju suradnje, tolerancije i nenasilja, međusobnog uvažavanja i poštivanju različitosti.

Rad udruge

Udruga Merlin djeluje od 2001. godine na području grada Pule, grada Vodnjana i Istarske županije. Od 2003. godine ima sjedište u zgradi multikultulralnog društvenog centra Rojc u kojoj djeluje stotinjak različitih organizacija civilnog društva grada Pule: www.rojcnet.pula.org. Udruga ima ured i tri radionice, ukupno 100 m2, u pulskome Rojcu, te u Vodnjanu 70 m2 za igraonice u Dječjem centru "Jutarnji cvijet".

Udrugom upravljaju Skupština, Upravni i Izvršni odbor s predsjednicom. Skupština i Upravni odbor se održavaju jednom godišnje a Izvršni odbor se sastaje tri puta godišnje. U udruzi su zaposlene direktorica i odgajateljica, te ugovorima knjigovođa, učiteljica i druge edukatorice, studentice, umirovljenice i volonterke u realizaciji projekata.

Članstvo

Merlin okuplja djecu i žene te korisnike sufinanciranih projekata (nezaposlene žene, mladež, romska djeca i žene, osobe s posebnim potrebama, umirovljenici).

Organizacija aktivnosti

  • Socijalno poduzetništvo – projekti u zajednici za marginalizirane skupine
  • Neformalna edukacija u raznim vještinama, tradicionalnim i umjetničkim zanatima
  • Oblikovanje, izrada i prezentacija originalnih rukotvorina i suvenira

Pošalji upit

Kontakt podaci

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin
Gajeva 3 (zgrada Rojc)
52 100 Pula

Tel: 052 387 515
Mob: 091 789 44 81

E-mail: merlin1@optinet.hr
Web: www.merlinpula.hr

O ustanovi