Udruga Modnih Dizajnera Zagrebačke županije

Udruga Modnih Dizajnera Zagrebačke županije

Udruga modnih dizajnera Zagrebačke županije je strukovna Udruga koja okuplja modne dizajnere sa područja cijele Hrvatske, djeluje na području Republike Hrvatske i šire sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji.
U.M.D.-a je neprofitna pravna osoba, osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja modnih dizajnera i modne kulture u Hrvatskoj.

Udruga je osnovana 2005.godine i čine je diplomirani modni dizajneri, modni ilustratori, studenti i apsolventi Tekstilno- Tehnološkog Fakulteta u Zagrebu. Udruga je osnovana iz puke potrebe, jer je krug mladih školovanih modnih dizajnera osjetio nedostatak informacija, podrške i motivacije za realizaciju svojih ideja. Povezujemo stručne modne umjetnike na jednom mjestu te zajedno stvaramo i uz međusobnu potporu postižemo rezultate.

Sekcije u kojima djeluju naši članovi su:

  • dizajn odjeće i odjevnih predmeta
  • dizajn modnih dodataka
  • modna ilustracija

Projekt Udruge pod nazivom Sel'OMODe je najveći projekt koji jednom godišnje realiziramo isključivo sa tematikom inspiriranom iz Hrvatske kulture, povijesti i baštine. Također organiziramo manje modne revije i izložbe, te sudjelujemo na ostalim raznim manifestacijama usko vezanim uz struku. Nudimo stilističke svjete, te edukaciju izrade modne odjeće i modnih dodataka.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Udruga Modnih Dizajnera Zagrebačke županije

Udruga Modnih Dizajnera Zagrebačke županije
Tržić 5
10 450 Jastrebarsko

Tel: 098/541-494
Fax: 01/ 6294-109

E-mail: udruga.modnih.dizajnera@gmail.com
Web: www.umd.hr

O ustanovi