Lingua - Centar za poduku stranih jezika i prevođenje


LINGUA je jedna od prvih privatnih škola stranih jezika osnovanih u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj.
Kontinuirano djelujemo od rujna 1990. godine kada se u Hrvatskoj znalo samo za najveće državne škole i kada se tek počela prepoznavati vrijednost ranog učenja stranog jezika.

Naše polaznike želimo naučiti ne samo jezik, već i približiti im kulturu naroda čiji jezik uče.
Želimo ih osposobiti podjednako u sve četiri jezične vještine, motivirati ih i naučiti kako samostalno održavati i usavršavati stečena znanja, čime im omogućavamo da postanu punopravni sudionici europskih integracija.

Organiziramo tečajeve engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog te hrvatskog jezika za strance za sve uzraste, od najmanjih koji tek počinju s učenjem stranog jezika, do odraslih polaznika koji najčešće žele učiti strani jezik zbog potreba posla ili želje da obnove postojeće znanje stranog jezika.
Osim tečajeva općeg jezika održavamo nastavu poslovnog i jezika struke, individualnu te intenzivnu nastavu, a pružamo i usluge prevođenja.

Također smo ponosni što već nekoliko godina s izuzetnim uspjehom pripremamo polaznike za polaganje međunarodnih ispita i stjecanje međunarodno priznatih svjedodžbi Sveučilišta Cambridge, što je potvrda naše kvalitete.

Naši stalni predavači stručno su osposobljen tim profesora, čija profesionalnost jamči kvalitetu nastave i zadovoljne polaznike.

Naši su prioriteti neprekidno stručno usavršavanje profesora te usklađivanje naših stupnjeva i programa s europskim trendovima učenja stranih jezika.

Nastavu organiziramo u malim grupama (odrasli 5-8 a djeca 10-15 polaznika) što omogućuje kvalitetan rad i izgrađivanje povjerenja te prisnog odnosa između profesora i polaznika. Put do stjecanja znanja, što nam je osnovni cilj, naši polaznici svladavaju u opuštenoj i dinamičnoj atmosferi, uz mnoštvo različitih i zanimljivih aktivnosti. Također, polaznike potičemo na aktivnu primjenu jezika kroz npr. dopisivanje s vršnjacima iz drugih zemalja i rad na projektima.

Kako bismo polaznike motivirali i osamostalili u učenju stranih jezika, vrlo rano uvodimo i čitanje knjiga na stranom jeziku prilagođenih uzrastu i stupnju znanja.
Za polaznike koji trebaju malo više pomoći u učenju organiziramo besplatnu dopunsku nastavu, a onima koji žele više nudimo niz dodatnih aktivnosti kao što su dramska grupa na nekoliko jezika te novinarska grupa u kojoj djeca intervjuiraju poznate osobe iz javnog i kulturnog života.
Intervjue kao i najbolje i najkreativnije radove objavljujemo u internom školskom časopisu "5+". Uz sve to, od 1996. godine organiziramo godišnje natjecanje u znanju engleskog jezika "Only the Best Counts".

Kako ljeto ne bi bilo jednolično, LINGUA ima rješenje - izaberite ljetne radionice ili učenje jezika na moru jer… samo najbolje je dovoljno dobro za vas!

Pošalji upit

Kontakt podaci

Lingua

Lingua
Šubićeva 20/II kat
10000 Zagreb

Tel: 01/4650-190
Mob: 099/2155-744
Fax: 01/4650-190

E-mail: lingua@zg.htnet.hr
Web: www.lingua.com.hr

O ustanovi