Kontakt podaci

Pučko otvoreno učilište Zagreb

Pučko otvoreno učilište Zagreb
Ulica grada Vukovara 68
10000 Zagreb

Tel: 01/6003-000; 01/6003-001
Fax: 01/6003-002

Web: www.pou.hr

O ustanovi

Opća kultura za treću životnu dob

Mjesto održavanja:

Zagreb

Obrazovno-kulturni programi za starije ljude - mjesto je zadovoljavanja obrazovnog interesa i kreativnog druženja starijih ljudi

  • Sveučilište za treću životnu dob nastalo je kao zajednički projekt POUZ i Filozofskog fakulteta. Sveučilišni profesori često nam gostuju kao predavači. Studenti se uključuju u naše aktivnosti. Povezani smo sa sličnim «Sveučilištima» u Europi.
  • Neki od naših polaznika danas su naši profesori-predavači. Ovo je mjesto gdje se može učiti, ali i mjesto gdje se uči od Vas.
  • Danas je Sveučilište za treću životnu dob postalo pokret. Pokret koji dokazuje da čovjek uči i stvara dok živi, da je mlad onoliko koliko je mlad duh u njemu
  • Izdaje vlastiti list "Treća mladost" i prvi umirovljenički list na Internetu!

 

HRVATSKA U MREŽI MEĐUNARODNE POLITIKE
Posebno nas raduje da Vam možemo predstaviti naš novi programski ciklus "Političke teme". Razgovarati ćemo o političkim procesima suvremenog trenutka i ulozi Hrvatske. Koji su putevi diplomacije, kako u tome "igrati",gdje je granica između istine i laži? Tko "plete mrežu", a tko je u nju "ulovljen"? O ovim intrigantnim temama imati ćete priliku razgovarati u ovom programu.
Voditelj: Željko Trkanjec, prof. novinar "Jutarnjeg lista".
Vrijeme održavanja: petkom 11-13

CIKLUS NAŠE USPJEŠNICE – ponovno IZRAEL
Židovska država i židovski narod u svijetu

Izrael - zemlja osebujne prošlosti, burne sadašnjosti. Upoznati ćemo povijest nastanka židovskog naroda, židovstvo kao religiju, tradicijske običaje i kulturu, progone kroz povijest i Holokaust, današnji Izrael i njegovo značenje u suvremenom svijetu. Ova interesantna zemlja posebne karizme i svojevrsne kontroverze sigurno će i ovaj puta izazvati Vaš interes.
Voditeljica: mr Julija Koš
Vrijeme održavanja: ponedjeljak 11-13

NAJVEĆI DIKTATORI KROZ POVIJEST
Kao nastavak programa "Događaji koji su mijenjali svjetsku povijest" nudimo ekskluzivan program o diktaturi i diktatorima kroz povijest. Koje okolnosti dovode do diktatura, koju osobnost ličnosti posjeduju svi diktatori? Biti će posebno zanimljivo vidjeti koje je diktatore potvrdila povijest, koji su iz diktatora prešli u heroje, o kojima će tek vrijeme koje dolazi donijeti konačni sud.
Voditelj: Dobromir Elezović, prof.
Vrijeme održavanja: srijedom 11-13

Povijest umjetnosti II. GOTIKA I RENESANSA
Programi povijesti umjetnosti oduvijek su popularni među našim polaznicima. Program "GOTIKA i RENESANSA u HRVATSKOJ" nastavak je prošlogodišnjeg kada smo krenuli od umjetnosti starih civilizacija i Romanike. Naši su pak krajevi izvorišta vrijednih nalazišta i umjetnina tog vremena. Nastava će biti organizirana kao kombinacija predavanja i terena.
Voditeljica: Martina Božić, prof.
Vrijeme održavanja: četvrtkom 11-13

VELIKI MAJSTORI HRVATSKOG SLIKARSTVA
Ovaj program novi je u našoj ponudi i jako nas veseli. Prije svega zbog toga jer se kroz redovni školski sistem premalo pozornosti posvećuje našoj umjetnosti. A s druge strane, djela naših umjetnika dostupna su nam kroz funduse naših Muzeja i Galerija, pa je program velikim djelom moguće realizirati kao terensku nastavu. U programu ćemo obraditi život i djelo naših najpoznatijih slikara.
Voditeljica: Martina Božić, prof.
Vrijeme održavanja: četvrtkom 9-11

POVIJEST GLAZBE
U ovom programu upoznavati ćemo glazbu od njenog nastanka u starim civilizacijama, preko renesanse, baroka, romantizma… do glazbe 20. stoljeća. Naravno i slušati najpoznatija djela i kompozitore određenog razdoblja.
Voditeljica: Nikolina Mazalin, ak. glazbenica
Vrijeme održavanja: četvrtkom 13-15

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...