Kontakt podaci

Likovni i grafički Studio IR

Likovni i grafički Studio IR
Beethovenova 3
10000 Zagreb

Mob: 0915895832

E-mail: lg_studioir@lg-studioir.hr
Web: www.lg-studioir.hr/

O ustanovi

Likovne radionice za djecu

Trajanje:

Subotom od 9:45 - 11:15 sati

Upis:

U tijeku

Cijena:

60 kuna (2 školaska sata) tjedno

Dodatne informacije:

Moguće je uključiti se u tečaj po dogovoru.

Mjesto održavanja:

Zagreb, Dekanići 5

Djeca vide svijet svojim očima, doživljavaju ga drugačije i nekad nemaju sredstva ni želje iskomunicirati ono što vide i osjećaju. Slikanje/crtanje uvelike pridonosi razumijevanju djeteta kroz njegove radove. A djeca pri tome uče način izražavanja koji nije ograničen više ni jezikom, ni plohom, ni mišlju. Neograničene mogućnosti u umjetnosti pokazuju djetetu neograničene mogućnosti u odrastanju i životu. Studio IR želi takvo razmišljanje prenijeti dalje. Također, izražavanje traje tokom cijelog života, samo zato što čovjek odrasta užurbanim životom ne bi trebalo značiti da nema vremena prenijeti nešto iz dubine sebe van prema drugima.

Likovni programi za djecu

Likovne radionice za djecu se odvijaju u vremenskom trajanju kao i nastava u školskoj godini, po dva školska sata tjedno. Grupe su od 5 do 10 polaznika.

Održavanje radionica će voditi i biti odgovoran za provedbu nastave Ivan Risek, akademski slikar i profesor likovne kulture.

Planovi programa su baza znanja koja će biti upotpunjena i prilagođen talentu, uzrastu i interesima polaznika. Programi su napredniji, zahtjevniji i opširniji od redovne nastave likovnog odgoja u osnovnim školama.

Tijekom školske godine planira se odlazak s polaznicima:  

  • na nastavu u prirodi (Jarun). Cilj je podizanje ekološke svijesti, kreativnim likovnim izražavanjem djece. Želimo da polaznici svojim radovima naglase biološku raznolikost prirode, raznih vrsta biljaka i životinja i da likovnim sredstvima izraze snagu svog doživljaja prirode.
  • U Zoološki vrt grada Zagreba. Crtanje životinja i upoznavanje njihove anatomije, te crtanje tijela u pokretu.
  • Posjet Gornjem gradu i upoznavanje arhitekture i urbanizma kroz desetljeća. Naći odgovor na pitanje kako su neke građevine pobijedile vrijeme i kako nas još uvijek zadivljuju i ostavljaju bez daha. Naučiti se snalaziti u prostoru, usvojiti mali dio znanja o gradnji, o skladu koji treba objedinjavati namjenu i oblik. Osim što je cilj da savladaju i geometrijsku perspektivu neće se samo zadržati na crtanju i slikanju nego će i od gline i ostalih dostupnih materijala izrađivati nastambe i smještati ih u prostor.
  • Posjeta nekoj od tematskih izložbi.

Krajem školske godine bit će organizirana izložba radova polaznika na koju će biti pozvani: roditelji, prijatelji, profesori, učitelji, ostali građani i prolaznici.

LIKOVNI I GRAFIČKI Studio IR će štampati pozivnice, letke, plakate i kataloge vezane uz izložbe, a slike s otvorenja izložbe, kao i s izleta  bit će objavljivane (uz dozvolu roditelja) na web stranicama Studia IR.

Po završetku radionica svaki polaznik će u izvedbi grafičkog dijela Studia IR dobiti grafički mapu svojih radova i priznanje u obliku pohvalnice.  

Cijena programa je: 2100,00 kn – Prvo polugodište: 900,00 kn; Drugo polugodište: 1200,00 kn - 60 kuna (2 školaska sata) tjedno  

Likovne radionice se održavaju subotom od 9:45 - 11:15 sati na adresi Dekanići 5, Studio IR                

Više informacija na - lg-studioir.hr

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...